Deze super-de-luxe nieuwe schoen is wel wat anders dan de geliefde adidas superstar (klik hier om hem te bekijken)… Deze sneakers hebben namelijk een ingebouwd oplaadpunt voor je telefoon, een accu die het drie uur lang vol houdt, een video scherm én een wifi-hotspot. Als dit niet de definitie is van een high-tech schoen, dan weten wij het ook niet meer.

Het paar is ontwikkeld door Eleven Inc., een Amerikaans creatief bedrijf, en draagt de naam ‘Virgin America First Class Show’. Gemaakt met wit Italiaans leer en een videoscherm op de tong: het is al met al een bijzondere schoen. Nike kwam ook op de markt met een futuristische schoen: de Nike Mag, een schoen die zijn eigen veters strikt. Toch wint de Virgin America First Class Show naar onze mening wat betreft technische snufjes/foefjes op een schoen. Verder is het natuurlijk wel de vraag of het echt een mooie, stylish schoen is. Ons antwoord daarop is eerlijk gezegd dan toch wel ontkennend. Het ziet er simpelweg niet super mooi uit.

Toch zit er wel iets heel moois aan de schoen… Namelijk het feit dat de opbrengst voor het paar naar het goede doel gaat. Van dit uitzonderlijke model is maar één paar gemaakt. Ze worden geveild, en de (torenhoge) opbrengst gaat naar de stichting Soles4Souls. Dit is een goed doel wat kleding en schoenen verzamelt voor mensen uit arme buurten. Je kon meebieden op eBay. Uiteindelijk zijn ze verkocht voor $10.000!

Misschien was deze sneaker, deze creatie wel de eerste stap naar de toekomst wat betreft sneakers. Stel je eens voor, dat we over een paar jaar op dit soort schoenen rond zouden lopen. Hopelijk ziet hij er dan wel wat meer stijlvol uit… Toch zou zo’n oplader en wifi altijd goed van pas kunnen komen! Wat vind jij? Zou je de schoen dragen? En denk je dat dit de toekomst is?

 

High-tech schoenen

Leave a Reply

Your email address will not be published.