Het is fijn om een handje geholpen te worden bij het aanhouden van een sportritme. Natuurlijk zou je hier een personal trainer voor kunnen inhuren. Gelukkig kan het ook veel goedkoper! Haal de juiste spullen in huis, denk daarbij aan goede sportkleding, supplementen als creatine en proteïne, en: download de juiste apps. Er is namelijk een breed scala aan sport-apps. In dit artikel zullen we je tips geven en de 5 beste apps bespreken!

RunKeeper

RunKeeper is by far de beste cardio app, speciaal voor de mensen die graag buiten lopen/joggen/rennen/fietsen. De app volgt je door middel van GPS, zo houdt hij bij waar je bent (geweest). Achteraf krijg je altijd je route te zien, hoeveel kilometer je hebt gelopen en hoe snel je deze route hebt afgelegd. Wat de app vooral erg fijn maakt is dat hij voorgeprogrammeerde trainingsschema’s bevat voor halve en hele marathons en triatlons.

ABS

Wanneer je vooral bezig bent met je buikspieren te training, zal deze populaire app je helpen! Hij heeft precies aan welke spieren je met welke beweging traint. Je kunt kiezen tussen makkelijke oefeningen, gemiddelde oefeningen of moeilijke oefeningen. Daarnaast kun je je eigen trainer en muziek uitkiezen.

My Fitness Pal

My Fitness Pal is eigenlijk de koning wat betreft voedingsapps. Hij is ontzettend uitgebreid, alles qua voeding is er te vinden! Bovendien kun je gemakkelijk de barcode scannen en wordt het product gelijk toegevoegd aan je logboek. Verder worden je doelen bijgehouden, zoals gewichtsverlies, je activiteit per dag, calorie-inname, etc.

Daily Yoga

In de Daily Yoga app vind je 40 yogafilmpjes met verschillende houdingen en rustgevende achtgrondmuziek. Er wordt uitgebreid aandacht gegeven aan specifieke spiergroepen en lichaamsdelen.

Sworkit

Sworkit is een geweldige app wanneer je thuis aan fitness wilt doen. De vormgeving van de app is ideaal en je ziet dat er veel aandacht en energie in zit. Hij geeft digitale begeleiding, op zo’n manier dat het haast persoonlijk voelt. Je stelt in wat voor soort training je van plan bent te doen en voor hoe lang. Wanneer je op start drukt zal er een op maat gemaakt trainingsschema afspelen. Je kunt van alles instellen of voor een standaard work-out kiezen.

Apps die je kunnen helpen met sporten

Leave a Reply

Your email address will not be published.