De meest simpele dingen worden nu geregeld met behulp van elektronica. Vooral apps en sites zijn de tussenpersoon geworden. Om de stelling ‘hoe elektronischer, hoe makkelijker’, goed uiteen te zetten, zullen we het voorbeeld van eten gebruiken. Eten is namelijk iets wat iedereen doet, en daarmee één van de meest simpele dingen die er bestaan. Nu zijn er ondertussen zoveel mogelijkheden via het internet en via de mobiele telefoon, dat eten makkelijk is geworden. Koken of naar de supermarkt gaan is eigenlijk niet eens meer noodzakelijk.

Het eerste voorbeeld wat we hiervan kunnen geven is de Albert Heijn en hoe zij zijn begonnen met de thuisbezorgservice. Makkelijk en snel te regelen via internet of een telefoontje. Thuis opzoeken wat er in de ah bonus is, om deze vervolgens met een paar muis klikken in huis te hebben. Dit werd al snel gevolgd door producten met recepten erbij, zoals we kennen van verschillende maaltijdboxen (HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, en niet te vergeten de Allerhande box). Hiermee wordt het boodschappen doen en het koken weggehaald. Dit is dus indirect een gevolg van de elektronica.

Een tweede voorbeeld, waar al vroeg sprake van was, is de bezorging van eten. Eerst bestond dit uit een simpel belletje naar de pizzeria, waar nog weinig elektronica aan te pas kwam. Pas later groeide dit uit naar platformen als thuisbezorgd, foodora, deliveroo, etc. Via deze sites bestel je online je eten en voordat je het weet staan ze bij je op de stoep.

Naast online eten bestellen via sites, zijn er velen apps die het allemaal nog nét een beetje gemakkelijker maken. Je installeert hem vanuit de App Store, maakt vlug een accountje aan en eten bestellen was nog nooit zo makkelijk. De App weet namelijk al precies wie jij bent, waar je woont en dus waar de bezorger over een paar minuten met jouw bestelde eten moet staan. Appeltje eitje dus!

Hoe elektronischer, hoe makkelijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.